24 mars 2011

torsdags pannkaka

Det blidde ugnspannkaka med hallon och vanilj. Smaskens var det och typisk torsdagsmat här hemma. Det är inte många torsdagar som vi inte äter pannkaka i någon form. Jag äter gärna soppa innan, men det vill inte resten av familjen. Så det blir inte så ofta.

Hallonpannkaka:

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjöl (gärna 3%)
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon
25 g margarin

Tina hallonen med lite socker. Antingen i mircron eller i rumstemperaturen.
Vispa ut mjölet med hälften av mjölken. Inga klumpar. Tillsätt resten av mjölken och vaniljsockret. Sist vispas äggen ner ett i taget till en slät smet. Häll i hallonen.
Smält smöret i en plåt i ugnen. Häll i smeten och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera med ananas, grädde eller glass!

P3240131

Idag hade jag även hård smörgås till. Det blir lite mer mättande på så vis.
Pannkaka är ganska tacksamt att experimentera med. Testar gärna olika saker i smeten. Kan verkligen rekommendera äpple i.

P3240133

När det serveras knäckmacka till pannkakan
så får man faktiskt ha ost på.
Men bara då…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar