24 oktober 2011

Dagens middag

På matsedeln den här måndagen stod det Pestolax med ris och sås. Gott blev det och enkelt var det att göra. Allt som allt tog det 35 minuter för middagen att stå på bordet. Me like it!

2011-10-24 17.08.30

Till 4 personer behövs:
400g laxfilé
1 burk pesto av valfri smak (jag använde ICAs paprikapesto med cashewnötter i)
salt och svartpeppar
4 portioner ris

Sås:
2 dl crème fraiche
2 tsk majonnäs
citronpeppar
½ citron eller 1 tsk flytande citron
(3-5 droppar tabasco)

Lägg laxen i en ugnssäkerform. Salta och peppra laxen och bred sen peston över. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Koka riset enligt anvisning på paket.
Blanda samman allting till såsen. Krydda med citronpepparn (och tabasco) efter behag.
Servera allting med grönsaker, idag blev det kokta smörslungade morötter.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Kan rekommendera nåt liknande som karet lärt mig! Blanda grön pesto med crème fraish bred över laxen som du kryddat med salt å valde peppar in i ugnen på med potatis rosta pinjenötter servera med fräsh sallad och strö dom rostade nötterna över fisken på tallriken!!! Kanongott!!! Har även gjort rätten med matlagnings grädde och låtit halvklot skivad potatis gå ner i formen å suga åt sig av såsen under tillagning :))

    SvaraRadera