07 oktober 2011

slappar fredag

Det är inte lika speciellt med fredag när man är hemma hela veckorna har jag kommit på. Saknar faktiskt den känslan lite. Att få känna att helgen är här.
Har iaf haft en riktigt slappar dag idag. Har inte gjort mycket vettigt alls.
Gick upp i morse vid åtta för att äta frukost. Sen när Johan gick med Dante till dagis gick jag och la mej igen. Låg i sängen till halv elva ungefär. Inte varje dag man gör det. Men det var skönt. Hämtade hem Dante tidig och sen dess har vi bara myst.

Till middag idag gjorde jag tacogratäng. Det är enkelt och så himla gott (inte enligt Dante)!

2011-10-07 17.10.41
Receptet:
400 g nötfärs
½ gul paprika
1 gul lök
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
200 g Philadelphia ost
1 burk crème fraiche paprika/chili
1 påse nacho chips med ost smak
1 burk tacosås (styrka efter egen smak)
gratäng ost

Gör så här:
Hacka löken och tärna paprikan. Stek köttfärsen och dela den i små bitar. Ha i löken, paprikan, tacokrydda och vatten. Låt sjuda tills vattnet försvunnit.
Blanda undertiden ihop crème fraichen och Philadelphia osten. Bred blandningen i botten av en form. Mosa chipsen och strö över. Häll på köttfärsen och tacosåsen. Strö över ost och grädda i 20 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.

Det här är ett perfekt alternativ till den vanliga “fredags tacon”. Det är även en perfekt bjud mat och går att förbereda ända fram tills den ska in i ugnen.
Det var min vän Therese som bjöd mej på det här första gången. Kommer inte riktigt ihåg exakt hur hon gjorde, men det här är ungefär samma sak. Det går ju att variera i oändlighet.

Det blir en kväll i soffan med tända ljus, chips och cola. Hoppas jag orkar hålla mej vaken till Johan kommer hem strax efter tolv. Tvivlar på det, men ska försöka.

Ha en bra fredagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar