16 juli 2009

soliga dagar

Det har varit undebart väder dom senaste dagarna. Solen har tittat fram en hel del. Vi har ju då förstås passat på att sola och bada. Dante har tyckt det är lite varmt. Men när kläderna väl har åkt av så har det blivit lite skojigare. Han har även blivit mycket modigare när det gäller att bada. Först skulle han bara hänga på en. Men efterhand så har det blivit mer att han ska gå på botten i poolen och hålla i handen. Sen är det ju jätteskoj förstås att hoppa från stegen och att skvätta på mamma och pappa.

Igår hade vi Micke, Carina, Thea och Lisa här på mat. Vi grillde kyckling med klyftpotatis, tsaziki/bea-sås och sallad. Till efterrätt så blev det kladdkaka med grädde och kaffe.
När vi nästan hade ätit klart så började det regna. Till en början droppade det bara lite. Så vi började plocka in all mat, alla dynor och alla handdukar. Lagom när vi kommit in så började regna. Då menar jag regna. Det öste ner. Jag har aldrig sett så himla mycket regn. Det blåste och blixtade samtidigt. Mysigt var det.

Så till idag. Vi har mest tagit det lugn. Bara varit vi tre. Vi tog en sväng till stallet och tittade på katterna, hästarna och fåren. Dante var helt i extas när han såg fåren. Och när dom lät så härmade han dom. Han tyckte det var himla skoj. När vi kom tillbaka hem så tog vi ett dopp i poolen. Till en börja skulle Dante inte bada utan bara stå utanför och skvätta på oss, men tillslut så lyckades jag ta av honom kläderna och få i honom i poolen. Väl i så ville han inte gå upp. Han var blå om läpparna och skakade. Men han skulle inte komma upp. Så himla typiskt honom. Först blå vägra och sen tycka det är jättekul. Det är så med allt. Han är en riktigt liten fegmes....

I morron ska vi åka hem till västerås. Det ska bli skönt. Det är som dom säger: borta bra, men hemma bäst. Det ska bli skönt att få sova i sin egna säng och ha sina egna grejor.
Det ska bli intressant och se hur Dante kommer att reagera. Hur han kommer att vara med alla sina leksaker och sin säng.
Nu väntar snart sängen. Skriver i morgon när vi kommit hem till kära västerås....
God natt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar