11 november 2011

Mazarintårta

Gjorde en mazarin tårta idag. Man kan även använda samma recept och göra vanliga mazariner. Men då är det lite ner pyssel. Degen ska då kavlas ut och sen skäras ut och läggas i formar. Men annars är det samma princip.

Botten:
3dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g margarin
1/2 dl socker
1 ägg
Hacka samman allt i en matberedare eller knåda ihop det. Låt degen vila MINSTA 30 minuter, gärna mer.

Fyllning:
50 g rumsvarmt margarin
200g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Börja med att riv mandelmassn grovt. Rör margarinet smidigt och tillsätt mandelmassan. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt tillsist mjöl ich bakpulver.

Tryck ut degen i en springform. Degen ska tryckas upp till hälften på kanten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 175 grader. Den ska ha fått en ljusbrun färg.  Låt svalna lite.
Blanda undertiden ihop glasyr av florsocker och vatten och häll över.
Låt gärna stå en dag, men den kan ätas direkt när den svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar