05 november 2009

Madrid del 1

Resan började tidigt i söndags förmiddag. Vi gick upp och åt frukost och packade det sista. Vid tio skulle vi hämta våra tre medresenäre: Harri, Fluffo och Bingo-Berra (numera även kallade "The swedish beer monster").
Resan mot Arlanda var lugn och stillsam. Lite prat om förväntningar på både resan och matchen. Precis som det ska vara inför en resa.

När vi kom till Arlanda så hade inte incheckningen börjat än så då blev det ett par öl innan. Mat fick vi även i oss på Arlanda, en riktigt god biff med pommes och beasås.
Den här resan skulle komma att handla mycket om mat och dryck. Men mera om det senare.
Väl uppe i luften så började tristessen infinna sig. Även irritationen på mina sätes "kompisar", ett äldre par som verkligen inte hade någon hänsyn alls. Dom bökade och stökade. Hade diskussioner om dom mest konstiga saker och när man väl hade lyckats somna så skulle dom springa på toa. Ja det var väl ingen höjdar resa ner. Men vad står man inte ut med för att följa The Blues över land och hav.
På Madrids flygplats möttes vi av en varm och behaglig luft. Här behövdes ingen vinterjacka och ingen mössa. Det gick alldeles utmärkt att gå i bara tröja, trots att klockan var halv 8.
Nu började den spännande resan in mot staden Madrid. Det var en taxiresa likt alla andra i Madrid. Fort gick det, många konstiga filbyten och så en hel del tvärnitningar. Vi förundrades över att det inte skedde några olyckor. Vi har inte sett en ända krockad bil under hela resan trots att dom kör som idioter och leker med milimeterna.
Väl inne i Madrid så möttes vi av en stad i full rörelse trots att klockan var en bra bit över halv nio och det var söndag. Överallt så var det människor. Unga och gamla. Föräldrar med barn som låg och sov i sina vagnar, affärsmän på väg mot tunnelbanan, utliggare som satt i ett hörn med handen utsträck och så lite prostituerade (eller det var inte några det drällde om dom). Och så var det vi. Vi som turister kom till denna stad med nya ögon och nya förhoppningar. Jag blev kär på en gång!
Hotellet var inte alls så fint som det vi sett på bilder. Men det dög. Vi fick vad vi betalat för.

Det första vi möts av när vi kliver in i vårat rum är en konstig doft. Det luktade avlopp i badrummet till en början. Men dag 2 började det lukta mögel i hela rummet så då bytte vi till ett mycket bättre rum.

Det ända vi gjorde i söndags var att gå ut och äta och ta en öl. Kollade in dom närmaste kvartert och sen var det bara att sova.
Har aldrig sovit så bra i hela mitt liv som jag gjorde första natten. Var utvilad när jag vaknade på måndagen.
fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar